Ideálny návrh kuchynskej linky
Správny návrh kuchynskej linky nespočíva iba v jej farebnosti alebo dizajne, ale tiež má vyhovovať požiadavkám jej užívateľa a priestorovým možnostiam. Priestor kuchyne sa odporúča prispôsobiť všetkým jej užívateľom.
Práve tomu sa venuje ergonómia kuchynskej zostavy. Pri správnom návrhu nejde len o výšku pracovnej dosky a horných skriniek, ale tiež o logické a praktické prepojenie jednotlivých zón, ktoré si vyžadujú vzájomné usporiadanie a požadovanú veľkosť.
Taktiež sa odporúča vytvorenie pracovnej plochy medzi jednotlivými zónami, samozrejme ak je to možné.
Správnym návrhom sa vytvorí plynulý pohyb pri príprave jedál alebo ich servírovania. Častokrát sa priestor kuchyne prepája s jedálenskou časťou alebo je súčasťou obývačky, ako je to zvykom v dnešných novostavbách.
Ideálny návrh kuchynskej zostavy zvyčajne podlieha takzvanému pracovnému trojuholníku, ktorý predstavuje logický princíp prepojenia jednotlivých spotrebičov a miest prípravy jedla. Tento pracovný trojuholník možno aplikovať pri všetkých druhoch kuchynských liniek, bez ohľadu na ich tvar alebo veľkosť.
Pri obhliadkach sa často stretávame s takzvaným štandardným návrhom kuchyne, ktorá veľakrát nezodpovedá potrebám jej majiteľov a tiež nie je využitý celkový potenciál priestoru. Pri našich návrhoch a realizáciách sa vždy snažíme o maximálne využitie priestoru a prispôsobenie kuchyne jej majiteľom, aby sme vytvorili komfort pri každodenných činnostiach.
Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné prezeranie webu a vďaka analýze prevádzky webu neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií→